לחי בקר עם ירקות שורש ופטריות פורציני

טז בחשון התשעח
,
05 בנובמבר, 2017
05/11/2017 16:34
לחי בקר עם ירקות שורש צילום: יחצ
בשרי
עד 6 שעות
מורכב

מצרכים

4 נתחים של לחי בקר

50 גרם פורצ'יני פטריות מושרות במים

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

2 גזר

8 בצלי שאלוט

8 ארטישוק ירושלמי

2 גבעול טימין

1 עלה דפנה

3 גרגרי פלפל אנגלי

3 בקבוקי בירה כהה

1/2 כוס חומץ בלסמי

1/2 כוס סוכר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מטבלים את הלחי במלח ופלפל וסוגרים בסיר רחב מחומם עם מעט שמן

2. מוסיפים את הסוכר והחומץ הבלסמי ומצמצים עד לקבלת סירופ

3. מוסיפים את הבירה ומצמצמים את הנוזל לחצי הכמות

4. מוסיפים מים או ציר בקר עד לכיסוי, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומכפים את הנוזל

5. מוסיפים עלה דפנה, טימין, פלפל אנגלי, ופטריות פורצ'יני

6. במקביל, קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גסות

7. מטגנים את הירקות עד להשחמה עם מעט שמן, מלח ופלפל לפי הטעם, לאחר מכן מניחים על נייר סופג

8. לאחר 3 שעות של בישול הלחי בודקים אם הוא רך במידה, מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד כעשרים דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

הערות

שף מוטי אוחנה , השף והבעלים של מסעדת 'החצר', בוגר ביה"ס הגבוה לבישול "קורדון בלו", בעל ידע גסטרונומי עשיר, עשייה והתמחות של 20 שנים בתחום הקולינריה בארץ ובחו"ל, החל את דרכו בירושלים, התמחה במסעדות שף באוסטרליה ולאחר כ-5 שנים בתור שף במסעדת צ'אקרה הירושלמית פתח את מסעדת החצר המגישה מנות שף גורמה ומתמחה בצליית נתחי בשר מובחרים, תבשילי קדירה ודגים טריים. לפני שלוש שנים פתחו השותפים, אוחנה וכהן את 'מדיטה' אחותה הצעירה של החצר במתחם בית הנציב בירושלים.

המתכון באדיבות שף מוטי אוחנה מסעדת החצר

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר