סגולת רחל אמנו, הדלקת נר במשך 40 יום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/02/24 09:48 יז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

כבר תקופה ארוכה שאני מרגישה תחושה אישית של קרבה לרחל אמנו.

לפני כמה ימים התחלתי להדליק נר לעילוי נשמתה, וביקשתי ממנה שתשמור על החיילים שיחזרו הבייתה לשלום מהמלחמה. ולאחר מכן אני גם מבקשת בקשה אחת עבורי.

היום ראיתי באינטרנט שיש סגולה הנקראת הדלקת נר לעילוי נשמתה של רחל אמנו במשך 40 יום. אני רוצה לבצע את הסגולה הזו.

רציתי לדעת אם עליי לבצע את הספירה מחדש, או שמספר הימים שכבר הדלקתי בהם נר לעילוי נשמתה נחשבים לי גם.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, אין "הלכות סגולות", ולכן לא ניתן למצוא הלכה מפורשת ביחס לכך.

אולם נראה כי עשית את הסגולה הזו מתוך עצמך, ואין כל סיבה שלא לראות בעשייה שלך חלק מתוך ההדלקה של ארבעים היום.

כל טוב