תשובות לדעת אמת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/02 21:47 י בטבת התשסג

שאלה

יש חוברות של "דעת אמת" שמופצות בכל הארץ על ידי אחד בשם ירון ידען.

יש שם הרבה שאלות על אמונה ויהדות. האם אי אפשר לענות לו?

תשובה

בס"ד

למה אי אפשר?

בודאי שאפשר. אני ראיתי כבר קובץ תשובות לכל השאלות שלו. הענין הוא שהו לא מפרסם את התשובות שעונים לו, הוא מפרסם רק את השאלות?

למה?
כי הוא לא מחפש את האמת, הוא מחפש את השאלות!!

אני עברתי על כל שאלותיו וראיתי שלכולם יש תשובות מניחות את הדעת.

השאלות שלו מוצגות כאילו,,,,כאילו,,, הוא מצא את האמת האמיתית שהיתה מוסתרת כל השנים על ידי הרבנים.

אמת ששמרו עליה מכל משמר.

שאלתי אותו כמה פעמים למה הוא משחק משחקים?

הרי את כל השאלות שהוא שאל בפאתוס כל כך גדול שאלו לפניו כל גדולי ישראל בספריהם?

הוא לא חידש מאומה - רק לקח מהם את השאלות ולא את התשובות.

אם הוא לא רוצה להביא את התשובות לפחות הוא צריך לומר שאין לו זכויות יוצרים על השאלות.

דנתי איתו יחד באחת השאלות שהוא העלה בחוברותיו כאילו הרמב"ם לא ידע איך בנוי רחם האשה. הראתי לו איך לקרוא נכון את הרמב"ם באופן שאין קושיה. וזה ממש פשט הדברים שם. אבל הוא התעקש לקרוא את הרמב"ם באופן נלעג שממנו יש קושיה והנה יש לו עוד חוברת.

אני רוצה לצרף לכם מכתב שפורסם באתר האינטרנט של "מנוף"
http://www.manof.org.il/index.htm

******

למנוף, שלום.

קראתי את מאמרכם "מדוע אין עונים לדעת אמת" וברצוני להביע את התפעלותי הרבה מכך ששמתם את האצבע על הנקודה שאני מניסיוני האישי נוכחתי לדעת שהיא מדוייקת להפליא.

אני חרדי ובמקצועי ד"ר לכימיה ובעל ידע רב במדעים. לאחר שהם הפיצו את החוברות שלהם שלחתי להם מספר פרסומים מדעיים בצירוף מקורות כדי לנסות ולהסביר באמצעותם את חז"ל.
(למשל: שלחתי להם מידע על כך שלפני כעשור שנים נתגלתה מחלת "שריטות החתול": חתולים מגזע מסויים חמושים בארס (טוקסין) בציפורניהן, וארס זה מסוכן לילדים ולעופות . דוגמא אחרת: בכינים מסוימות יש רביית בתולים, כלומר אין פריה ורבייה ע"י זכר ונקבה כדרך כל היצורים. כן הבאתי להם מקורות על כך שהמדע גילה נחש זעמן נקבה עם זרע בן שש שנים, שממנו יכולה להתעבר.)

מה עוד שהשאלות שהם מעוררים, אינן נוגעות ביסודות האמונה כלל, אלא הן דנות בידיעת מדעים שונים לצורך פסיקה הלכתית.

בעניינים אלה, פעמים רבות חכמים התייעצו עם המדענים של ימיהם. בעניינים בהם הלכו אחרי אנשי המדע של ימיהם אפשרי שנפלה טעות בדברי המומחים של אותה תקופה.
האם רק למדענים של אותה תקופה יש מונופול על טעויות, וכי המדע כבר יצא לפנסיה ואין לו מה ללמוד? גם בימינו המדע עשוי לטעות.

יחד עם זאת, יש דוגמאות בהן רואים כי לחז"ל היה ידע שמקורו בקבלה, שעד לפני זמן קצר נסתר, כביכול, ע"י המדע, ורק לאחרונה אומת. ודברים שהיו לחז"ל בקבלה לא נסתרו כיום.

בנוסף הצעתי להם להפגש וללבן לעומק את הסוגיה ביחד. ובכן האם התייחסו לדברים? האם נענו לאתגר?

במקום זה קיבלתי תשובה מתחמקת ומשונה ובין היתר טענו שהם מוכנים לדבר רק עם הרב אלישיב! לאחר הרבה תשובות מתחמקות מהסוג הזה הבנתי סוף סוף שהם רק מעונינים ביצירת פרובוקציות ובהרגעת המצפון שלהם. כל ניסיון שלי לענות להם מהווה איום ישיר על שלוות נפשם. הם ממש לא מעונינים בתשובות. וכפי שהגדרתם "אלו לא שאלות אלא תירוצים ועל תירוצים אי אפשר לענות".

בברכה

צ.

*********