תרו''מ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/02 23:46 כה בכסלו התשסג

שאלה

אנו מנויים בקרן להפרשת תרומות ומעשרות.

האם אפשר "לעשר על הקרן" גם כשאנחנו מתארחים אצל קרובי משפחה, למשל (ועוזרים בהכנת האוכל, ויש צורך לעשר)?

תשובה

בס"ד

שלום לך וברכת ד'.

השאלה כאן היא האם המארחים נתנו לך רשות לעשר בעבורם, אם לא נתנה לך רשות הרי שאי אפשר להפריש כלל, אולם אם נתנו לו רשות להפריש את יכולה להפריש וכעת השאלה הנשאלת היא האם אפשר לחלל את המעשר שני או נתינת מעשר ראשון ללוי על ידי המנוי בקרן המעשרות .

אינני בקי בכל קרנות המעשרות, אולם בקרן שבמכון התורה והארץ "אוצר הארץ" ישנה רשות להפרשות חד פעמיות גם עבור אחרים, והמטבע של מעשר שני מחוללת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי