תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/12/02 18:17 יד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

משפחתי אינה מקפידה על הפרשת תרומות ומעשרות. בחצר ביתנו גדל עץ תפוז, האם יש לבצע איזו פעולה לפני שאוכלים מפרותיו?

תשובה

שלום לך מיכל

לגבי שאלתך אודות פעולות שיש לעשות קודם אכילת פירות אכתוב לך בקיצור.
1. יש לברר תחילה מתי נשתל העץ והאם כבר חלפו שלשת שנות הערלה.
2. אם העץ בשנתו הרביעית הרי שצריך לחלל את פירותיו (עיין סעיף 4).
3. אם העץ יותר מארבע שנים יש להפריש תרומות ומעשרות קודם אכילתו. מכיוון שהשאלה היא אודות הפירות בביתך הרי שההקפדה על מצוות הפרשת תרו"מ גדולה יותר, שהרי אין ספק שהפירות צריכים להתעשר.
4. ניתן לקבל נוסח הפרשה, וכמו כן גם קלטת וידיאו המתארת כיצד מבצעים הפרשת תרו"מ, במכון התורה והארץ טל. 086847325.

http://www.toraland.org.il
בבכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי