תרומות איברים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 27/11/02 20:10 כב בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום אני תלמיד ישיבת אילת שיעור ב'

כמו רוב התלמידים נרשמתי לאגודת אדי להתרומות איברים הכרטיס כולל סעיף אשר בשעת התרומה איש דת לפי בחירת המשפחה צריך לאשר

השאלה שלי היא בנושא התרומה לערבים התקשרתי לאגודה ואמרתי שאין ברצוני לתרום או לקבל גם אם זה תלוי בחיי תרומות מערבים ימח שמם

אמרו לי שאין באפשרותם להתחייב שתרומתי לא תינתן לערבים האגודה היא בין לאומית ואפילו אמרו לי שלא תמיד המשפחה יודעת למי האיבר נתרם

האם אין אם זה בעיה מסויימת לתרום לגוי?

ויש לבטל את הכרטיס תורם?

ודבר שני האם עליי לקבל תרומה מערבי אם החיים שלי תלויים בזה שהרי תפקיד הגויים לעתיד לבא הוא לשרת אותנו?

שאלה נוספת האם מותר לתרום כליה למישהי שכבר מחכה 7 שנים להשתלה וצריכה לעבור דיאליזה פעמיים בשבוע

סליחה על האורך ועל זה שהשאלה הראשונה לא כ"כ רלוונטית

תשובה

שלום רב,
לגבי תרומת אברים דעת הגר"ם אליהו שאין לחתום לאדי בגלל החשש שהם יהרגו את התורם לפני הזמן ועוד בעיות רבות אחרות שקיימות בחלק מבתי החולים ולכן אין לחתום מראש לאגודה ואם ח"ו קורה מקרה, אז הרופאים פונים למשפחה והמשפחה תשאל רב, ואז הרב יכריע את הנושא לפי החלטות הרבנות הראשית לישראל ללא ההתחחיבות והלחץ מהרופאים שאומרים שהרי האדם חתם, לכן בישיבתנו אף אחד לא חותם.
לגבי תרומת כליה, מותר ואף מצוה לתרום, אך אינו חובה משום שיש קצת סכנה בדבר.
בברכה,
צבי קוסטינר.