תרבות החיה הצהובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/12/02 15:36 י בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ברצוני לשאול 2 שאלות:

1. ראיתי בספר התניא שהוא כותב שכל הגויים הם אנוכיים ואגואיסטים. הוא כותב שבעצם לא יתכן מצב שגוי יעשה טוב למען הטוב אלא יתן צדקה כי מגיע לו כבוד מזה וכו'...וכל דבר שעושה זה לטובתו! מאוד התפלאתי על הדבר הזה, זה נראה לי מאוד גורף! האם יש דעה שחולקת על כך?? אם כן, מה היא דעת הרב בנושא??

2.מהי דעתו של הרב על חב"ד?? האם יש מקום להגיד שהם ע"ז ח"ו???

תודה רבה מראש!!

בהזדמנות זו אני גם רוצה להודות ממש מכל הלב לכבוד הרב שעושה מעל ומעבר בשביל חיזוק עצום בע"מי, לפחות בנוער שלנו!!! אין ספק שהדבר הוא כל כך חשוב ומחזק רבים רבים מאוד בתורה ובמצוות. יישר כח עצום!

תשובה

בס"ד

1- התניא כותב על העקרון של נפש בלי תורה. בעולם הטבע
"אין טובות".
"אין חסד"
"אין צדקה".
יש טורפים ונטרפים.
החתול או האריה אינם מרגישים שום נקיפת מצפון כשהם טורפים איזה בעל חי אחר. כך גם מרגיש אדם ש"חי על פי הטבע". כך נהגו כל האומות הראשונות שהיו בעולם. בבל, מדי, פרס, מצרים, רומא, יוון וכד' דרסו הרגו חמסו ניצלו שיעבדו וכד'. והקריבו קרבנות אדם.

היהדות הביאה לעולם הכרה בצלם אלוקים, בחסד וברחמים.
עם השנים למדו הגויים מתורת אלוקים שניתנה דרך עם ישראל לעולם כולו. והיום יש בהם גם חסד.

הנאצים כתבו במפורש שהם רוצים למחוק את ה"השפעה הרעה של עם ישראל" על התרבות האנושית ולהחזיר את התחושות של הגזע הארי "החיה הצהובה".

נאצי אמיתי היה צריך להתגבר על רגשות הרחמים המציפים אותו לעיתים כי הם רגשות שלילים שהיהדות הכניסה לטבע האנושי הבריא.

נאצי אמיתי היה צריך להרגיש כמו "חיה צהובה" חיה מפותחת על פי הדגם של דארוין. החזק מנצח וטורף את החלש. כך העולם יכול להתפתח.

העולם נמצא היום בין השפעת הנאצים\גרמנים\עמלקים שהעיקר הוא הכוחנות. לבין השפעת היהדות שהעיקר הוא הרוח החסד וצלם אלוקים.

[מאבק בין רומא לירושלים].

לצערי המציאות מלמדת שמה שהרבי מחב"ד כותב בדיו על נייר, כתבו הגויים בדם על במת ההיסטוריה.

אני בודאי מכיר חסידי אומות העולם ויש כאלו הרבה. אבל הרבי מדבר על הכלל הרגיל.

2- חב"ד זו תנועה קירבה כל כך הרבה יהודים לתורה ולאהבה ולארץ ישראל ולהרבה דברים חיובים. מי שלא עושה כלום ורואה את חב"ד עושה ומצליחה עלול לפעמים לומר מילים כל כך נוראות מתוך קנאה.
גם אם יש לפעמים פגמים באיש מסוים מחב"ד או בקבוצת אנשים. זה לא ענינך.

אתה אל תתיחס לרע.

עשה טוב!!

בהצלחה