תקשורת חילונית

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/10/02 19:46 ח בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב פירון,

אני נער (13) דתי מהישוב אלקנה (ולומד שם).

קראתי בשבועון חרדי שאסור לקרוא עיתונים חילוניים והדבר חמור עד כדי כך שלקורא אותם אסור לשמש כשליח ציבור!

האם עלי לנהוג כך (דבר שקשה עלי מאוד),

או שמותר לי לקרוא עיתונות חילונית?

מצפה לתשובה, גלעד

תשובה

ב"ה

שלום לך,

גלעד היקר.

ראשית, אני בטוח שלמי שקורא עיתונים מותר לשמש כשליח ציבור.
יחד עם זאת אני באמת חושב שיש בעיה בקריאת עיתונים.

ראשית, העיתונות מלאה בלשון הרע שלא לצורך. היא מביאה לידי ביטוי את חיפוש הרע אצל הזולת. אבל, לא תמיד העיתונאים אשמים. הם עושים זאת כי אנחנו קונים עיתונים שיש בהם "סקופים" שערוריתיים ולא עיתונים שמספרים כמה טובים האנשים.
כל זה מחנך לעין רעה, לבקורתיות, להנאה מכשלונו של האחר.

שנית, יש בעיתונות בעיות צניעות גדולות שההסתכלות עליהם היא בבחינת איסורי תורה ויש להמנע מכך בכל דרך. השפעתם על טה רת המחשה של היחיד היא אכזרית לאורך ימים ושנים ויש להמנע מכך בכל דרך אפשרית.

אולם, מן הצד השני,

בוודאי שי שללמוד ממורכבות החיים. בודאי שעלינו לעקוב אחרי המתרחש במדינה, להבין את המהלכים הפוליטיים, לקרוא ניתוחם ומחקרים כמו גם חלק מהכתבות המוסיפות לכולנו. וכמעט שכחתי - מותר גם להתעניין בספורט או במדור המחשבים.

צריך לעשות מאזן של רווח מול הפסד.

לענ"ד, הרווח קטן ממהפסד, בעיקר בגילאים שבהם מנגנוני הבקרה חלשים וטרם מגובשים.
לכן אני ממליץ לך לעשות מאמץ רב להמנע מקריאת עיתונים באופן לא מבוקר.

כמובן, שיש ךהזכיר שיש כמה עיתונים כשרים יותר (= יותר אבל לא לגמרי).
עד שתיווצר עיתונות ראויה ונכונה - עשה מאמץ להתחבר אל מורכבות החיים ולהוציא יקר מזולל.

ביקר,

שי