תפילת שחרית

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 25/11/03 04:15 ל בחשון התשסד

שאלה

שלום אני סטודנטית הלומדת במקום מרוחק מהבית ולכן אני צריכה לקום בסביבות 5:30 בבוקר.את התפילה אני לא מספיקה להתפלל אלא אם כן אני מתפללת באוטובוס שאלתי היא האם מותר לי להתפלל את תפילת שמונה עשרה בישיבה? אני לא רוצה לוותר על התפילה אך מצד שני אני לא יכולה לקום מוקדם יותר. אודה לך אם תענה לי על שאלתי...

תשובה

רוב שלומות

ראשית יש להעריך את מסירות הנפש שלך לתפילה וכך תמשיכי. אני ממליץ בכל זאת, למצוא כמה דקות ספורות להתפלל במתינות ובכוונה את תפילת שמונה עשרה. את זקוקה לזמן קצר שבו תוכלי לומר ק"ש ולאחר מכן לסמוך גאולה לתפילה. תנאי התפילה בתוך האוטובוס קשים ביותר. קשה לכוון, קשה להתרכז, ולפעמים אף המקום אינו מאפשר את התפילה. יתכן ותוכלי לשלב את התפילה כמה דקות לפני לימודייך. עדיף להתפלל בזמן ממוקד וקצר בכוונה ומעומקא דליבא

ותקבל ברחמים וברצון את תפילתנו
מאיר נהוראי