תפילת ערבית

חדשות כיפה הרב חיים נבון 04/05/08 11:37 כט בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

שלום לרב

יש ליד הבית שלי בית כנסת שמתפללים שם ערבית קצת לפני צאת הכוכבים. הם מתחילים כבערך 5-10 דקות לפני צאת הכוכבים, וגומרים להתפלל 5 דקות אחרי צאת הכוכבים. ככה זה בערך.

למה הם עושים את זה? הרי אסור! צריך להתפלל ערבית רק אחרי צאת הכוכבים!

תודה רבה

ר'

תשובה

שלום וטוב.
אם שאלתך היא למה הם עושים כך, אני מציע שתשאלי אותם ולא אותי.
אם שאלתך היא האם על פי ההלכה מותר להתפלל ערבית לפני צאת הכוכבים, הנה יש הנוהגים כך, בעיקר בארצות שבהן צאת הכוכבים מאוחר מאוד. בנסיבות אלו יש לחזור ולומר קריאת שמע אחרי צאת הכוכבים (שו"ע או"ח רל"ה, א).
ברור שרצוי להתחיל ערבית רק אחרי צאת הכוכבים, וכך המנהג הטוב והמקובל.