תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/12/02 00:38 טו בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

א: האם בלילה יש לומר תפילת הדרך עם שם ומלכות ?

ב: במקרה ששכחתי לומר ביום,ועדיין לא הגעתי ליעד הסופי , האם לומר ברגע שאני נזכר ?

ג:במקרה ואני חוזר לביתי באותו היום ושכחתי לומר "ותחזרני לשלום", האם לומר שוב ת"ה?

תשובה

ב"ה

שלומות

אומרים תפילת הדרך גם בלילה אולם הלילה נמשך אחרי היום שלפני ולכן אם אמר באותו יום תפילת הדרך אין אומר בלילה שנית.
ולעניין מי ששכח לומר ותחזירנו לשלום, אין צריך לחזור שהרי לשיטת הטור והשו"ע בכלל לא מופיע "ותחזירנו" בנוסח הברכה. ועיין בספר אישי ישראל עמ' תקפג' הערה ג'.