תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/10/02 21:43 י בחשון התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום.

אני לומדת מחוץ לעיר, ואני נוסעת לשם כל יום, והנסיעה לוקחת חצי שעה. האם אני צריכה להתפלל בכל יום מחדש תפילת הדרך, או שמכיון שהנסיעה לוקחת פחות מ-72 דקות אז אין צורך?

בתודה רבה מראש.

תשובה

שלומות

כדי לצאת ידי חובת כל הדעות אני ממליץ לך להוסיף את התפילה באופן קבוע בתפילת שמונה עשרה של שחרית כך שבתוך שמע קולנו לפני חתחימת הברכה תאמרי יהי רצון וכו' ותחתמי בברוך אתה ה' שומע תפילה.

כך יש ביטוי לתפילה גם ביום שבו אין נסיה ארוכה בעיקר לאור הרצון שלנו להתפלל גם בנסיעות קצרות מתוך הבנה שסכנה קיימת לצערנו גם בנסיעות אלה.

ביקר,

שי