תפילת הדרך

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 30/05/03 05:39 כח באייר התשסג

שאלה

כב' הרב, השלום והברכה!

בתפילת הדרך אנו אומרים "... ותגיענו למחוז חפצנו לחיים..". מה הדין אם אני מסתובב בין כמה "מחוז חפצי" ביום. האם עליי לומר פעם אחת ביום תפילת הדרך או שעליי לומר בכל פעם שאני יוצא לדרך מהיעד שאליו הגעתי? (כשאני נוסע מהבית למשרד, המשרד הוא מחוז חפצי עכשיו ואחרי מס' שעות כשאני נוסע מהמשרד למקום שלישי אז המקום השלישי הופך למחוז חפצי כרגע).

ברכה והצלחה.

תשובה

שלום רב.
עיין בשו"ע סימן קי' סעיף ה' "אין צריך לומר אותה אלא פעם אחת ביום...אבל אם דעתו ללון בעיר ואחר-כך נמלך ויצא ממנה לעבור חוצה לה או לשוב לביתו צריך לחזור ולהתפלל אותה פעם אחרת".
לכן במידה שידעת מראש שיש לך מס' מקומות שבהם הינך רוצה להיות תאמר אותה רק פעם אחת.
בברכה,
צבי קוסטינר.