תפילות לאחדות עם ישראל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/12/02 00:05 יג בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אודה לרב מאוד אם ישלח לי נוסח של תפילה לאחדות עם ישראל.

אני סטודנטית להוראת תנ"ך בחטיבה והייתי מאוד רוצה להקריא תפילה לאחדות עם ישראל בפני התלמידות בשיעור הקרוב [קיימת זיקה חזקה בין נושא האחדות לפרק שאלמד,מה גם שאני חושבת שיש לתפילה זו ערך בפני עצמה].

לכן אודה מאוד לרב אם יתאפשר לו לשלוח לי נוסח תפילה זה בהקדם.

בתודה ובברכה,

אופירה

תשובה

בס"ד

************
יש כמה תפילות לצורך זה, והראשונה היא על פי האר"י ז"ל שכתב לאומרה בבוקר קודם התפילה.
הֲרֵינִי מקַבֵּל עָלַי מִצְוַת עֲשֵׂה שֶׁל: "ואָהַבְתָּ לרֵעֲךָ כָּמוֹךָ". וַהֲרֵינִי אוֹהֵב אֶת כּל אֶחָד מִבּנֵי יִשְׂרָאֵל כּנַפְשִׁי וּמְאוֹדִי.

************
ויש תפילה בסוף שמונה עשרה:
שִׂים שָׁלוֹם טוֹבָה וּבְרָכָה חַיִּים חֵן וָחֶסֶד ורַחֲמִים עָלֵינוּ ועַל כּל יִשְׂרָאֵל עַמֶּךָ. וּבָֽרכֵנוּ אָבִינוּ כֻּלָּנוּ כּאֶחָד בּאוֹר פָּנֶיךָ. כִּי באוֹר פָּנֶיךָ נָתַתָּ לָּנוּ ה’ אֱלֹהֵינוּ תּוֹרָה וחַיִּים. אַהֲבָה וָחֶסֶד. צדָקָה ורַחֲמִים. בּרָכָה ושָׁלוֹם. וטוֹב בּעֵינֶיךָ לבָֽרכֵנוּ וּלְבָרֵךְ אֶת־כּל־עַמּךָ יִשְׂרָאֵל בּרוֹב עֹז ושָׁלוֹם:

************
ויש תפילה קודם השינה:
רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, הֲרֵינִי מוֹחֵל וסוֹלֵחַ לכל־מִי שֶׁהִכְעִיס והִקְנִיט אוֹתִי אוֹ שֶׁחָטָא כּנֶגְדִּי, בֵּין בּגוּפִי, בֵּין בּמָמוֹנִי, בֵּין בִּכְבוֹדִי, בֵּין בּכָל אֲשֶׁר לִי, בֵּין בּאוֹנֶס, בֵּין בּרָצוֹן, בֵּין בּשׁוֹגֵג, בֵּין בּמֵזִיד, בֵּין בּדִבּוּר, בֵּין בּמַעֲשֶׂה, בֵּין בּגִלְגּוּל זֶה, בֵּין בּגִלְגּוּל אַחֵר, לכָל בַּר־יִשְׂרָאֵל, ולֹא יֵעָנֵשׁ שׁוּם אָדָם בּסִבָּתִי.
יהִי רָצוֹן מִלּפָנֶיךָ ה’ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי שֶׁלֹּא אֶחֱטָא עוֹד, וּמַה שֶּׁחָטָאתִי לפָנֶיךָ מחוֹק בּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים, אֲבָל לֹא עַל ידֵי יִסּוּרִין וחוֹלָאִים רָעִים: יִהְיוּ לרָצוֹן אִמְרֵי־פִי והֶגְיוֹן לִבִּי לפָנֶיךָ, ה’ צוּרִי וגֹאֲלִי:

************
ויש תפילה שאומרים בשבת אחרי קריאת התורה:
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ, אַבְרָהָם יִצְחָק ויַעֲקֹב וּמֹשֶׁה ואַהֲרֹן ודָוִד וּשְׁלֹמֹה, וכל הַקּהִלּוֹת הַקּדוֹשׁוֹת והַטּהוֹרוֹת, הוּא יבָרֵךְ אֶת כּל הַקָּהָל הַקָּדוֹשׁ הַזֶּה, גּדוֹלִים וּקְטַנִּים, הֵם וּנְשֵׁיהֶם וּבְנֵיהֶם ותַלְמִידֵיהֶם וכל אֲשֶׁר לָהֶם. מַלְכָּא דעָלְמָא הוּא יבָרֵךְ יַתְכוֹן, וִיזַכֶּה יַתְכוֹן, ויִשְׁמַע בּקַל צלוֹתכוֹן. תִּתְפָּרקוּן ותִשְׁתֵּזְבוּן מִכּל צָרָה ועַקְתָּא, וִיהֵא מֵימרָא דַּה’ בּסַעַדְכֶם, ויָגֵן בַּעַדְכֶם, ויִפְרוֹשׂ סֻכַּת שׁלוֹמוֹ עֲלֵיכֶם, ויִטַּע בֵּינֵיכֶם אַהֲבָה ואַחְוָה, שָׁלוֹם ורֵיעוּת, וִיסַלֵּק שִׂנְאַת חִנָּם מִבֵּינֵיכֶם, ויִשְׁבּוֹר עוֹל הַגּוֹיִם מֵעַל צַוָּארֵיכֶם. וִיקַיֵּם בָּכֶם מִקְרָא שֶׁכָּתוּב, ה’ אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵיכֶם יוֹסֵף עֲלֵיכֶם כָּכֶם אֶלֶף פּעָמִים וִיבָרֵךְ אֶתְכֶם כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר לָכֶם וכֵן יהִי רָצוֹן ונֹאמַר אָמֵן:

************
ויש תפילה שנכתבה בדור האחרון על ידי רבי אלימך מליזאנסק וגם עשו ממנה שיר:
אַדְּרַבָּה,
תֵּן בְּלִבֵּנוּ
שֶׁנִּרְאֶה כָּל אֶחָד מַעֲלַת חֲבֵרֵנוּ
וְלֹא חֶסְרוֹנָם.
וְשֶׁנְּדַבֵּר כָּל אֶחָד אֶת חֲבֵרוֹ
בַּדֶּרֶךְ הַיָּשָׁר וְהָרָצוּי לְפנֶיךָ,
וְאַל יַעֲלֶה בְּלִבֵּנוּ שׁוּם שִׂנְאָה
מֵאֶחָד עַל חֲבֵרוֹ, חָלִילָה.
וּתְחַזֵּק אוֹתָנוּ בְּאַהֲבָה אֵלֶיךָ,
כַּאֲשֶׁר גָּלוּי וְיָדוּעַ לְפנֶיךָ,
שֶׁיְּהֵא הַכֹּל נַחַת רוּחַ אֵלֶיךָ.
אָמֵן כֵּן יְהִי רָצוֹן.

************
מכל התפילות הללו את יכולה לבחור את שנראית לך מתאימה. את יכולה לעשות ממנה תמונת קיר יפה או פשוטה. את יכולה להדפיס לגודל של ארנק. את יכולה לשלב כמה תפילות יחד.

בהצלחה