תפילה

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 04/11/05 10:03 ב בחשון התשסו

שאלה

כבוד הרב,

שלום.

זאת אחת הבעיות הכי בנאליות בעבודת ה',

אבל באמת,

קשה לי מאוד להתפלל.

בדר"כ אין לי חשק, גם כשאני קמה בבוקר מוקדם, זה פשוט מייגע אותי לחשוב שאני צריכה להתפלל, וממש קשה לי עם ההרגשה הזאת.

כשאני כבר נלחמת בעצמי ומתפללת בכל זאת, אני ממש לא מתכוונת, אני חושבת על דברים אחרים וכו'.

קשה לי עם זה.

אפילו עכשיו, שעת בוקר, לא התפללתי היום ואני מרגישה ייסורי מצפון.

אבל פשוט אין לי כוח, ואני גם ככה לא מצליחה להתרכז.

איך מתחילים לעבוד על נושא התפילה?

תודה על זמנך.

תשובה

לנורית שלום,
אני בהחלט מבין את הקושי שלך בתפילה. רבי נחמן מציע עצה מצויינת איך להתחזק בתפילה. זו עצה פשוטה שממש מתאימה לכל אחד.
רבי נחמן מציע לבחור חלק מסוים בתפילה, אפילו ברכה אחת או קטע קטן, ולהשתדל בכל תפילה לומר לפחות את הקטע הזה לאט ומתוך התכוונות ומחשבה.
כאשר זכינו להתרגל לומר קטע זה בכוונה, נוכל לבחור עוד קטע וכך להתקדם לאט לאט.
בהצלחה רבה,
ארז