תפילה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 02/12/02 17:02 כז בכסלו התשסג

שאלה

ביום שישי האחרון הלכתי לבית הכנסת מיד אחרי כניסת השבת וכשהגעתי כולם דיברו ואף אחד לא התפלל. כששאלתי לסיבה נאמר לי שהרב עדיין לא הגיע (שהוא גם החזן אך לא בהכרח)ולכן אף אחד לא מתחיל את זמירות שבת וערבית. אדם אחד שהוא במקרה בן דוד שלי ובית הכנסת שייך למשפחה שאל אותי אם להתחיל ואני מייד עניתי (מתוך אינסטינקט): "בטח, טורח ציבור". שאלתי היא: האם צדקתי??

תשובה

חנוכה שמח
אם המנהג שם שמחכים לרב אז אסור להתחיל לפני שהרב מגיע וזה פגיעה בכבוד תלמיד חכם ואם נהוג שלא להמתין אז מותר
בברכה צבי קוסטינר