תפילה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 14/10/02 17:32 ח בחשון התשסג

שאלה

יש ליחברה שקראה ספר על נשים בהלכה ומאז היא "החליטה" שנשים אינן צריכות להתפלל אלה מספיק שיבקשו בקשות אישיות. מאז, היא אינה מתפללת בכיתה אלא מדברת ומפריעה. האם אותה ילדה צודקת בטענתה?

תשובה

שלום רב,
חברתך אינה נוהגת כראוי מכמה סיבות.
ראשית, גם אם פטורים מתפילה אין זה מצדיק להפריע לאלו המתפללים.שנית, מעיקר הדין נשים חייבות בתפילה ונחלקו הפוסקים אם חייבות בתפילה אחת או שתיים אבל על תפילה אחת אין ויכוח. אמת הדבר ששנים רבות היו נשים שהסתפקו באמירת בקשה אחת בלבד וזאת או בגלל שהיו טרודות מאד בגידול הילדים או בגלל שלא ידעו לקרוא.אולם לנו שזמננו בידינו כמו גם היכולת אין שום סיבה שנוותר על הזכות הנפלאה שניתנה לנו ,להתפלל.