תפילה ללא פיטפוט בכיתה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 05/10/03 08:55 ט בתשרי התשסד

שאלה

הבנות בכיתתי מפטפטות בתפילה גם בתפילת 18 הם מפטפטות - אני בלי נדר מהתפילה הבאה אצא החוצה ואתפלל שם אבל מה עם הבנות ? אני יודעת שאני לא קובעת עליהם ו " איש באמונתו יחיה " ובדר"כ עדיף לא לעשות את "הוכח תוכחיך את עמיתך " - אבל בכל זאת האם יש איזה סיפור או משהו שיכול לשכנע את הבנות להפסיק לפטפט !

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הייתי מארגן סיור עזרה בבית חולים , ואוסף רשימת חולים המבקשים להתפלל עליהם וכל בת היתה מתפללת לרפואתו של חולה מסויים .

אני חושב שלאחר מפגש מרגש זה עם חולים יבינו הבנות את משמעות ואחריות התפילה ,ולדעתי התפילה תראה רצינית יותר , וזאת ללא מילים מרובות .

בברכה