תפילה בנסיעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/10/02 16:19 טו בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום!

רציתי לשאול את הרב האם מותר להתפלל תפילת שמונה-עשרה בנסיעה?

באיזה אופן?

ושאר חלקי התפילה שיש לעמוד בהם?

תודה לכבוד הרב

תשובה

בס"ד

הנוסע בספינה או ברכבת, מכונית או מטוס וכד', והרכב מסתובב כל הזמן לפי כיווני הדרך - יעמוד כפי שיזדמן לו, ויכוון לבבו לארץ ישראל (אם נמצא בחו"ל) ולירושלים, לבית המקדש ולבית קודש הקודשים. ואם אינו יכול, יכוון ליבו לאביו שבשמים.

המתפלל ברבב אע"פ שהרכב נוסע, יעמוד ויתפלל, ואם אינו יכול לעמור וחושש שיעבור זמן תפילה, ישתדל לעמוד לפחות בברכה הראשונה בברכת "אבות" ובכל מקום שצריכים לכרוע, וכן ישתדל לעמוד בשעה כשמסיים את התפילה כדי שיפסע ג' פסיעות לאחוריו.

אם גם במקומות הנ"ל אינו יכול לעמוד - יתפלל בישיבה.

מי שנוסע במכונית פרטית, עליו לעצור את המכונית ולהתפלל, ולא יתפלל תוך כדי נהיגה.

כנ"ל בשאר חלקי התפילה.