תפילה במנין או הדלקת נרות בזמן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/11/02 21:32 כב בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

במקום שבו אני גר מתפללים ערבית בצאת הכוכבים.

מה לעשות בחנוכה?

אם אני אתפלל איתם - אני לא אוכל להדליק בזמן צאת הכוכבים.

אם אני ארוץ לביתי להדליק לפני ערבית - אני עלול להפסיד את המנין ואין מנין בישוב אחר כך.

האם אפשר להדליק לפני תפילת ערבית?

תשובה

בס"ד

הנוהגים להתפלל ערבית בכל ימות השנה אחרי השקיעה מיד, יתפללו ואחר כך ידליקו.

המתפללים ערבית בכל ימות השנה בצאת הכוכבים, בחנוכה ידליקו נרות חנוכה בצאת הכוכבים ואחר כך יתפללו ערבית, שעיקר מצות ההדלקה היא בצאת הכוכבים, ולהתפלל אפשר גם מאוחר יותר.

אם המרחק מביתו לבית הכנסת גדול ואם ילך להדליק בביתו לא יספיק לתפילת ערבית - עדיף להדליק בזמן מאשר להתפלל ערבית בזמנה. ואפילו אם אין מנין לתפילת ערבית אחר כך עדיף להתפלל ביחיד מאשר להדליק אחרי הזמן.

אם בכל זאת מתפלל עם הציבור - יזדרז להדליק מיד כשיבוא לביתו ולא יתאחר כלל, ולכן החכם עיניו בראשו להכין נרות לפני שיוצא להתפלל מנחה.

הנוהגים להדליק עם השקיעה כדעת הרמב"ם והגר"א - בכל מקרה ידליקו ואחר כך יתפללו ערבית. ובכל אפן לא יאחרו להדליק בגלל התפלה. ואף שיש אומרים שמתפללים ערבית לפני ההדלקה - אנו לא נוהגים כן - \עיין מ"ב ס"ק א', באה"ל שם, כה"ח ס"ק ה\.