תעודות כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 09/01/03 18:30 ו בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

ברצוני לשאול שאלה המעניינת אותי זמן רב והיא

כיצד נותנים הכשר למקום?

מה בדיוק בודקים וכיצד? איך יודעים שאכן כל התהליכים והמוצרים כשרים? איך יודעים שאכן המקום שומר על כשרות גם כשהמשגיח הולך ואינו מרמה את המשגיח? במאפיות,פיצריות ומקומות שמוכרים בצקים, כיצד מוודאים שאכן המקום מפריש חלה? במסעדות של חילונים, שכל העובדים חילונים, האם באמת עומד במטבח אדם עם כיפה שמפריש חלה מכל עיסה ומברך והכל?

ועוד משהו, מה ההבדל בין כשרות רגילה לכשרות מהדרין ולגלאט כשר/חלק.?

בתודה מראש

תשובה

שאלת שאלה חשובה ביותר, אבל אי אפשר לענות עליה בפורום זה. על נושאים אלו אני מעביר קורסים ושיעורים ארוכים. חשוב שידעו כולם שזהו נושא מסובך ביותר והמצב לא מזהיר, אולם אנו עובדים כל הזמן לשפר את המצב, ובעזרת ה' נעלה ונצליח , כן יהי רצון.