תמונות עירום מהשואה ביד ושם

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/11/02 01:17 יט בכסלו התשסג

שאלה

האם יש מקום לתמונות אלו?

אולי צריך לפעול שיצנזרו את החלקים שאמורים להיות מוצנעים?

יש רק שלוש-ארבע תמונות כאלה, ולדעתי, זה בהחלט מחלל את כבוד המת המוצג בתמונות אלו, שכולם יכולים לראותו במערומיו.

מהי דעתו של הרב?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אף שנושא השואה קרוב ללבי, בכל זאת אני מתייחס לשאלה זו במורכבות רבה. ברמה העקרונית אני רואה בכך ביטוי לטשטוש צלם אלוהים שבאדם. יש בכך ביטוי לרצח ולהרג הגדול. לכן, אינני רואה כאן תמונות של אנשים אלה תמונות שמטאות את האכזריות הנוראית. אין כאן גוף שלגביו יש איסור של צניעות ויתכן וגם אין בכך חילול כבוד המת שהרי בכך שאנו רואים מה עוללו להם אנו מסוגלים לחוש את נוראות השואה והתמלא ברגשות של כבוד וחיבה לאחינו.
יחד עם זאת, מעבר לתחושה הרגשית אני מקבל את הצורך להמנע מחושפנות ככלל, כתפיסת עולם אני מתנגד לכל חשיפה ולא חושב שיש להשתמש בה.
לכן זהו ויכוח בין ההבנה השכלית לבין התפיסה הרגשית. לכן, אינני מסוגל לומר שיש לפעול בדבר.

ביקר,
שי