תלמידים ''מיוחדים'' בישיבה תיכונית

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/10/02 18:09 ט בחשון התשסג

שאלה

שלום הרב !

האם לישיבה תיכונית מותר לקבל רק תלמידים שאין להם בעיות לימודיות או בעיות לימודיות קלות בלבד?

וכן לישיבה שנמצאת ב"חיתוליה" ולא רוצה לקבלם רק בשלב ה"בנייה" של הישיבה?

הסיבה לכך היא ש"היא לא יכולה להרשות לעצמה להתמודד עם תלמידים בעיתיים בגלל חוסר כלים".

תודה!

תשובה

ב"ה

שלומות!

ברמה העקרונית בעיה לימודית אינה צריכה להיות סיבה לאי קבלה במידה והתלמיד אינו בעייתי בתחומי יראת שמיים, מידות וערכים.

אולם, תלמידים עם צרכים מיוחדים צריכים התייחסות מתאימה שתסייע להם למצות את הפוטנציאל. אין לי ספק שישיבה חדשה לא מסוגלת להעניק את הכלים הללו. אין זה לטובתו של התלמיד וישיבה שאינה מסוגלת להתמודד עם כך עלולה לפשוע ולהזיק לתלמידים.
גם אם זה נראה מעשה לא טוב מבחינתך זה חלק מאחריות חינוכית.

ביקר,

שי