תוכנית ''אנטי ציונות-דתית'' - דחוף

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 19/12/02 11:51 יד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

בערוץ הרדיו החרדי "רדיו 2000", יש בכל יום רביעי בלילה תוכנית שכל מהותה הוא השמצתה ופגיעה בציונות הדתית ככלל. מנחה התוכנית אינו בוחל בשום אמצעי. הוא קרא על ח"כ של המפד"ל (תוך ציון שמו המפורש) "שם רשעים ירקב", הוא כינה את הציונות הדתית "גרועים מרפורמים", ואף טרח לציין בגאווה כי התוכנית תשודר "עד שהציונות תאבד" (כל הציטוטים מדוייקים). זה רק מעט מזעיר ממה ששמעתי, משום שמיד לאחר ששמעתי דברים אלו כיביתי את הרדיו, משום שלא יכולתי להמששיך ולסבול דברים שכאלו. אני מניח, על סמך עוד דיבורים אחרים, שנאמרים דברים גרועים ומבזים ביותר. אשר על כן, אנא מכם, יש לי 3 שאלות חשובות ודחופות עבורי מאין כמוהן:

1) מהי דעתו של הגר"מ אליהו על הציונות הדתית?

2) מה דעתו של הגר"מ אליהו על התוכנית (אנא, דעתו המדוייקת. אם אפשר אולי אפילו ניתן להראות לו את השאלה)?

3) אם יש לי הוראת קבע לערוץ (החל מראש השנה, של 10$ לערוץ. הם שלחו לי "מפתח הפרנסה", ספר ולוח שנה) - האם מותר לי לבטל אותה, ולהעביר אותה למקום אחר (ישיבה וכדו')?

אנא מכם, התשובה על כל השאלות חשובה לי ביותר.

תשובה

שלום רב.
א. הרב מרדכי אליהו מכבד כל יהודי ירא שמים וכמובן בתוכם גם את אנשי הציונות הדתית.
ב. דעת הגר"מ אליהו היא שכל תוכנית שיש בה לשון הרע-אסור לשמוע.
ג. אתה יכול לבטל את ההוראת קבע ולהעבירה לישיבה אחרת.
בברכה,
צבי קוסטינר.