תהילים, תיקון כללי ונדרים

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 20/12/05 16:08 יט בכסלו התשסו

שאלה

בס"ד

אני חילונית אך לימדו אותי בבית שה' יודע מה מתחולל בנפש האדם, ולפיכך ה' מעניק לאדם על פי מעשיו את המגיע לו.בנוסף, ה' נותן לאדם הטוב את המשאלה הכי כמוסה שלו. אז מדוע, אני שמשתדלת לצבור מעשים טובים ומצוות צריכה לבסוף להסתפק תמיד בפחות טוב ?

תשובה

שלום ורוב ברכות,
הנהגת השם בעולמו היא מורכבת. אם אדם היה יודע ומבין איך בדיוק השם מגיב לכל פעולה שלו - הייתה מתבטלת הבחירה החופשית של בני האדם, משום שמי שהיה עושה רע היה נענש מיד ומי שהיה עושה טוב היה מקבל את גמולו הטוב מיד. לכן, כדי לאפשר את הבחירה החופשית השגחת השם מתנהלת בצורה הרבה יותר מורכבת ממה שנראה לנו.

את יכולה למצוא עוד חומר בנושא הזה באתר שלנו: www.levhadvarim.com בספר "היכל הגוונים המשתנים" בפרק "מחוץ להיכל ובתוכו".
בהצלחה רבה
ארז