תאריך לחתונה על פי קבלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/01/03 02:11 י בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב!

ב"ה הכרתי את בת זוגתי ואנו בשעה טובה עומדים להנשא.

כדי לקבוע תאריך לחתונה פתחתי ספר (של הרב שרעבי)שבו כתוב ימים שאין להתחתן בהם ע"פ האר"י ז"ל.

א- שאלתי היא האם זה נוהג גם בימינו?

ומה ההתייחסות של הרב כי הרי בימינו אין מתייחסים לזה כלל חשוב להדגיש כי ישנם ימים רבים שמצויין בי אין הם טובים לימי נישואין.

ב- והאם להתחתן בשבוע שבעלייה לתורה ישנם דברים קשים כגון פרשת שמיני מיתת נדב ואביהו?

בכבוד רב,

יורה לי ושכמ"ה

תשובה

בס"ד

א- זה נוהג גם בימינו. אמנם מי שלא מכיר בתאריכים אלו לא יחשוש להם ולא צריך לומר לו כי "שומר פתאים ה'". ואם יודע ואין לו תאריך אחר - ישאל רב.

ב- אין בזה שום בעיה.