תאורים ארוטיים בשיר השירים

חדשות כיפה הרב חיים נבון 24/04/08 18:03 יט בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום יש לי שאלה שמציקה לי מאוד. מה הטעם של שיר השירים למה יש תאורים כאלו בשיר השירים? התאורים האלו כ"כ לא מתאימים לתפילה ולתאור התורה למה דווקא תאורים כאלה?

תשובה

שלום וטוב.
כנראה התורה לא מסכימה להנחתך, שתיאורים כאלו לא מתאימים לתפילה ולתורה. נראה שכאשר התורה משתמשת בדימויים ארוטיים כמשל ליחס בינינו לבין הקב"ה, היא משדרת לנו מסר רוחני: מיניות אינה דבר רע ומגונה - בתנאי שהיא מוגבלת בקדושה ובטהרה, על פי הוראות ההלכה. חז"ל התייחסו למיניות האדם בצורה הרבה יותר טבעית והרבה פחות מאולצת מאתנו, וידעו גם את סכנתה, אך גם את מעלתה הפוטנציאלית.