שמירת נגיעה 3 - נגיעה במבוגר

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 20/11/02 17:54 טו בכסלו התשסג

שאלה

תודה רבה על תשובתך, הפעם היא מאד עזרה לי...

יש לי שאלה שדי מציקה לי...

בוא נגיד למשל שמכר של ההורים שלי מגיע אלינו וההורים שלי אומרים לי תכירי והוא מושיט את ידו כדי ללחוץ את ידי.

מה אני עושה? האם מותר לי לגעת בו?

תשובה

שלום רב.
מבחינת ההלכה אין הבדל בגיל לגבי איסור נגיעה.
א. דבר ראשון מציאות שכזאת לא קורה כל יום.
ב. אנו מתפללים לקב"ה "שלא יביאנו לידי נסיון" התפללי גם את על כך והשתדלי למנוע מן הדבר המציאות להכריח להגיע לכך.
ג. במידה ובכל זאת זה קורה העצה הכי טובה היא להיות החלטי ולהסביר את הדבר בעדינות. רוב האנשים מבינים זאת ומכבדים זאת.
במידה ובכל זאת מישהו צוחק על כך "ולא יבוש בפני המלעיגים עליו". העיקר זה לעמוד על האמת.
בברכת הצלחה צבי קוסטינר.