שם התואר רב

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/12/02 23:18 יח בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב, שלום רב!

האם לכל תלמיד חכם או אברך ניתן להקדים לשמו את התואר "רב", או רק למי שהוסמך מידי הרבנות הראשית לישראל?

תודה רבה.

תשובה

ב"V שלומות!

התואר רב אינו תלוי במבחנים של הרבנות הראשית לישראל. התואר רב תלוי בסמיכת חכמים, בלימוד תורה שנים רבות מפי מי שמוסמך ללמד תורה, ברכישת כלים להתמודד עם שאלות הלכתיות ורעיוניות ובעיקר - ביראת שמיים טהורה ומידות נכונות.

אשר על כן, רבנים חשובים לא הוסמכו על ידי מבחני הרבנות הראשית לישראל אלא על ידי מי שהוסמך מידי גדולי ישראל דור אחרי דור.

בברכה,
שי