שלום בית או גירושין - מה להעדיף?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/12/02 16:29 ג בטבת התשסג

שאלה

מה עושים אם מתלבטים לנתק קשר נישואין כיוון שכל הזמן רבים ואין שמחה בנישואין כלל?????

תשובה

בס"ד

הנסיון מראה כי ברוב הפעמים אחרי הגירושין מגלים מהר מאוד כי הבעיה הרוחנית הפנימית שגרמה לכל המריבות בין בני הזוג לא משתנה והסיפור חוזר בכל פעם על עצמו.

לכן,,,,,,

מחפשים את הפתרון האמיתי שהוא "תיקון המידות". שהוא גם תיקון אמיתי שיחזיק מעמד לאורך ימים ושנים. לא מחפשים "פתרון קל" של גירושין שבד"כ אינו פוטר את הבעיה. כיון שברוב המקרים לא "השני אשם" אלא "שניהם אשמים". ולכן אם לא מתקנים באמת אחרי הגירושים כל אחד הולך עם "חצי מהאשמה" בידו ו"חצי מהקלקול" ביחד איתו. הוא הולך להקים בית עם "חצי קלקול" שבדרך כלל מספיק להרוס בית שלם.

הענין הוא שרובם או כולם חושבים שרק "השני מקולקל" ואני בסדר גמור.

מיותר להסביר שמחשבה כזו היא "אם כל חטאת". כשמחשבה כזו מסתובבת בראש אי אפשר לתקן כלום. לכן העצה הראשונה היא לחשוב: "מה עלי לעשות למען הענין?" ולא: "מה על השני לעשות למען הענין?".

צחוק צחוק, אבל שאני אומר את העצה הזו לבני זוג, אפילו אנשים רצינים וחשובים – מיד אני רואה אור בעיניהם של אחד מבני הזוג או של שניהם יחד ואחד מהם אומר לי: כבוד הרב אתה נורא נורא חכם, ואתה כל כך כל כך צודק. תמיד הוא חושב על הבעיות שלי ולא על הבעיות שלו,,,,,.

לפעמים הבעל פונה לאשה ואומר לה בקול סמכותי: שמעת!! את צריכה להפנים את הדברים לעצמך ולא לומר לי כל הזמן מה לתקן.

לפעמים האשה פונה לבעל ואומרת לו עם האצבע: הרב צודק!! אתה צריך להפנים את הדברים לעצמך ולא לומר לי כל הזמן מה לתקן.

בקיצור – הבנת!

כל אחד צריך באמת להסתכל על עצמו בלבד. כי אתה לעולם לא תתקן את הקילקולים שלה והיא לעולם לא תתקן את הקילקולים שלך. אפילו לא פסיק אחד קטן. כל המאמץ שתשקיע בזה יהיה לשוא. תקן רק את עצמך!!!

לכן במקרה שלכם אתם לא צריכים להתגרש. אתם צריכים לתקן.

איך מתקנים?
בודקים: למה רבים?

כי בדרך כלל רוב בני אדם חוזרים לקלקול הקבוע שלהם פעם אחר פעם ונופלים בכל פעם באותו בור שנפלו בו בפעם הקודמת.

אחרי שיודעים מה הבעיה – בודקים מה אפשר לשנות?

ואיך משנים את דרכי התנהגות?
וזה כבר נושא לתשובה אחרת.

בהצלחה

***

{[** ** טיפ קטן ** ** }]

** יש חושבים שפלונית היא לא הזיווג שלי משמים ולכן צריך להתגרש.
** צריך להזכיר להם את יעקב שסידרו אותו וחיתנו לו את לאה. זאת שהיתה מיועדת לעשו. הכי "לא משמים" -רק מלבן הארמי. כך חשב יעקב,
** ומה יצא בסוף?
משה אהרון דוד המשיח וגם אתה ואני חיים בזכות השידוך הזה. וכמוהו רוב מנין ובנין של עם ישראל.