שכר שידוכים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 11/01/03 21:00 ח בשבט התשסג

שאלה

שלום וברכה. רציתי לדעת האם זה נכון שהמשדך בין שני בני זוג זוכה לשליש עולם הבא. מה המקור לכך (אם אפשר המדויק) ומה המשמעות של כך לגבינו?

תשובה

ב"ה י"ד שבט תשס"ג

שלום רב!

אינני מכיר את הדברים שמובאים בשאלתך. באופן כללי ברור שיש מצוה על האדם לעסוק בשידוכים, ניתן לעיין בספר "כרם שלמה" סימן נ' ס"ק י"א בשם פחד יצחק, וכן בשלחן העזר סימן ג' אות א', שיש בזה מצוה להדבק במידותיו של הקב"ה שיושב ומזווג זווגים, כפי שנאמר במדרש רבה פרשת צו. מובא בשמו של החוזה מלובלין כי שדכן המכוון לשם שמים יזכה לבנים תלמידי חכמים.

בודאי שהדברים נוגעים לשכר בעולם הזה ובעולם הבא.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת