שיתוף ההורים בדברים אישיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 19:43 ז בחשון התשסג

שאלה

רציתי לדעת האם יש איזו שהיא חובה לשתף את ההורים גם בדברים שלא הייתי מעוניינת לספר בבחינת "כיבוד הורים".

השאלה התעוררה אצלי כיוון ש"הגעתי לפרקי", התחלתי לצאת, ואני ממש לא אוהבת לשתף את הוריי בדברים מהסוג הזה, ואילו הם טוענים שזה חובה לשתף אותה כי "סודות שומרים מאויבים"...

אשמח מאוד אם אקבל תשובה...

תשובה

בס"ד

ממש אין חובה ואין צורך לשתף הורים בדברים אישים. ולפעמים לא כדאי כיון שאין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מן העין.
אבל מדין "חסד" כדאי לשתף אותם בפרטים החשובים להם שהם בדרך כלל לא הפרטים האישים שבניך לבינו אלא יותר מי ההורים ומי האחים וכד'.

בהצלחה