שירים

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/11/02 22:37 כג בכסלו התשסג

שאלה

האם מותר לשמוע שירים יש בהם קללות?

תשובה

ב"ה

שלום.

אין להשתמש בביטויי םשל מותר ואסור. ונאמר שמותר - מה זה עושה לנפש? האם אין זה פוגע ברגישות?
כשהיינו ילדים, אם מי מאתנו היה אומר מילה גסה, כולם היו נזעקים. היתכן??!
לבושתנו, קרה ואין אנו מזדעזעים כי מילים גסות נשמעות כל הזמן. זו דרכן של כוכבי טלויזיה כאלה ואחרים וכולנו מתגלגלים מצחוק!האין בכך השלמה עם תופעה נוראית? האם לא נתנו לגיטמציה לביטויים אלה גם אם אנו לא משתמשים בהם?
אל תאמר - זה רק בשביל המוזיקה. זה לא נכון. בסופו של דבר זה הופך להיות חלק ממך.
לכן, אני ממליץ לך להתרחק מכך ולהקפיד על טהרת המחשבה והדיבור.
מתוך כך - תזכה לחיים טובים ולשלום.

ביקר,

שי