שיער אשה מול בעלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/02 21:23 א בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן.

ב"ה זכיתי להבין שלכל דבר בעולם,ולו הקטן ביותר יש יעוד/מטרה/תכלית-שבסופו של דבר מוביל למטרה הנעלה ביותר,שהיא עבודת ה'.(כלומר כל דבר ניתן להפנות לכוון החיובי של עבודת ה').

והבנתי מכך שגם לשיער שלי יש יעוד,וגם הוא כשאר

הדברים יכול לשמש כאמצעי לעבודת ה'-שהוא למשל להתנאות בו וביופי שהקב"ה חנן בו-לפני הבעל,בעתיד לבוא בעז"ה,ולא סתם בפני אנשים ברחוב.

שאלתי היא האם כיוון החשיבה הזה נכון?

ואם כן,נוצר לכאורה איזו שהיא סתירה, בכך שמצד אחד קראתי בספר: "בנות ישראל",שהנשים הצדקניות ביותר לא היו מגלות אפילו שערה אחת מראשן כנגד קורות הבית,(אפילו בחדרי חדרים) -ובזכות צניעות זו היו זוכות לבנים צדיקים וגדולים בתורה, בעוד שמצד שני את היופי של השיער שומרים כדי להתנאות בפני הבעל-בכך שמגלים אותו בפניו.

תודה רבה, וראש-חודש טוב.

תשובה

בס"ד

לפני קורות הבית - לא.
לפני הבעל - כן.
שהרי נאמר בשיר השירים:
"הִנָּךְ יָפָה רַעְיָתִי הִנָּךְ יָפָה עֵינַיִךְ יוֹנִים מִבַּעַד לְצַמָּתֵךְ שַׂעְרֵךְ כְּעֵדֶר הָעִזִּים שֶׁגָּלְשׁוּ מֵהַר גִּלְעָד".

מנין הבעל ידע את יופי שער אשתו? מנין ידע לשבח אותה בו במקום זה ובמקומות אחרים. הרי מדובר בשיר שהוא קודש קודשים?!
ואם המשל לא נכון - גם הנמשל בבעיה.

מכאן שהקב"ה יצר את השער על מנת לקשר ולחבר רעים אהובים. הבעל ואשתו.
וזה שכתוב בגמרא ברכות דף סא/א
דרש רבי שמעון בן מנסיא מאי דכתיב "ויבן ה' את הצלע" מלמד שקלעה הקדוש ברוך הוא לחוה והביאה לאדם הראשון.

מה זה קלעה?
יפה את שערה - (עשה לה תסרוקת - בלשוננו) שתהיה חביבה על אדם הראשון.

עכשיו זה ברור?