שידוכים.

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 30/05/03 07:00 כח באייר התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.קוראים לי ....ואני בחור דתי-לאומי רווק בן 33.נולדתי עם צליעה מסוימת בשתיהרגליים כתוצאה משיתוק מוחין קל.מזה כמה חודשים אני מנוי באתר "שידוכים" שנקרא "דוסידייט" לכלל הציבור הדתי לכל גווניו.

אתמול כתבה לי אשה מסוימת בת 36 דתית לאומית גרושה ללא ילדים.שהיא התרשמה מן הפרופיל שלי והיא מעוניינת להכיר אותי. היא גם מציינת שהיא בעלת תשובה. העניין הוא שהיא מציינת שהיא הולכת גם עם חצאיות וגם עם מכנסיים לחילופין.נושא המכנסיים מאוד מטריד אותי, גורם לי לקושי רגשי ואתמול לא ישנתי חצי לילה מנושא זה. הבחורה עוד לא יודעת על הצליעה שלי, וייתכן

שברגע שאומר לה היא בכלל לא תרצה להיפגש ואז כל השאלות יהיו לא רלוונטיות.בהנחה שהיא כן תסכים להיפגש אתי,האם להתחיל את הקשר או להתחמק בגלל נושא המכנסיים? היכן עובר הגבול בין הצורך והרצון להכיר בחורה לעומק על מכלול אשיותה לבין הפרטים ההלכתיים שעליהם מנתקים? על מה ניתן להתפשר מבחינה הלכתית ועל מה לא? מה אני עושה אם הבחורה באה לפגישה הראשונה במכנסיים האם לדבר אתה על נושא זה או להניח לזה? האם להיפרד כידידים בסוף הפגישה או לנסות עוד כמה פעמים? מתי בדיוק הרב להעלות נושא זה ובאיזה אופן לעשות זאת? האם לבנות תסריט כאילו מדובר על בחור כללי ולא עליי ולשאול אותה מה היא תעשה אם בחור מסוים יבקש ממנה ללכת רק בחצאית? איך נדרשים לנושא זה בלי לפגוע בבחורה, בלי להלחיץ אותה ובלי לשדר סימני מצוקה מצדי? בכלל באופן כללי איך אני יכול לגרום לבחורה מסוימת ללכת לקראתי בדברים שחשובים לי שהרי בהכרויות יוצאים מתוך נקודת הנחה שהבחורה לא משתנית בשביל הבחור וההפך?(גם אני אלך לקראתה במה שחשוב לה).אני מרגיש כאילו נושא המכנסיים מתקזז עם הצליעה שלי כי אומרים לי היות ואתה צולע תצטרך להתפשר גם בתכנים נכון שאין קשר הרב ואלו שני דברים שונים?(מספיק לי שאני יודע שהרבה בנות בריאות לא ירצו אותי).מהו המרחב ההלכתי שניתן ללכת בו בנושא המכנסיים אלו הצעות יש לפתרון הסוגיה? אם הקושי הרגשי לא יעבור בתוכי האם לא יהיה מנוס מניתוק הקשר? אני מרגיש הרב שאני צריך להמשיך קשר גם כשהוא לא טוב לי מהחשדש שמא לא יהיו לי הרבה הצעות בגלל הצליעה איך מתמודדים עם זה הרב? לעת עתה רק עניתי לבחורה באתר איחלתי לה חג שמח ליום ירושלים ולא יותר. תודה לכבוד הרב,סליחה על האריכות, בציפיה לתשובות הן במישור ההלכת

תשובה

ב"ה

רוב שלומות
1. האופי, האמונה, ושמירת מצוות הם קריטריונים חשובים.
2. ישנן בנות דתיות וערכיות לא מעטות ההולכות עם מכנסים {אינני מחייב זאת כמובן}. השאלה שאותה יש לברר היא; האם אצל אותה בחורה זה מסיבות של זלזול בהלכה? או שמא הרגל? טעות ? וכו'.
3. כמו כל דבר שמפריע - יש דרך אחת והיא - לברר ללבן, ולהגיע למסקנה.
4ץ אינני ממליץ לך לשלול מיידית, כמו גם לא להעלות את זה בפגישה/ות הראשונה, אלא לבחון את זה יחד איתה? להבין מה המשמעות של המכנסים עבורה. עד כמה היא מוכנה ללכת לקראתך {וכמוכן גם אתה לקראתה - בנושאים רבים אחרים}

בברכה נאמנה רפי פוירשטין

בברכה רפי פוירשטין