שיבוט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/11/02 08:56 כג בכסלו התשסג

שאלה

בסיעתא דשמייא

כבוד הר' שמואל אליהו שלום וברכה!

אני עושה עבודה על דילמות מוסריות בנושא השיבוט.

ורציתי לדעת אם אתה יכול לתת לי אינפורמציה לגבי זה ואם תוכל להגיד לי מה היא דעתך בנושא.

אני אשמח אם תוכל לתת לי גם מקורות נוספים כדי שאעיין בהם...

בתודה רבה ובברכת שלום(:

-חנלה-

תשובה

בס"ד

כמו שלמדתם "שיבוט" הוא התערבות במהלך ההיוצרות של העובר שגורמים לתא הראשוני להתפצל לשנים ואז יש לנו שני עוברים מתא אחד או מקבוצת תאים אחת.

התערבות במהלך הטבע מותרת כרפואה ולא למטרות משחק וכבוד וכד'. אנחנו יודעים מנסיון כי כל התערבות של האדם בטבע יכולה להביא ברכה ויכולה להביא קללה. רק אלוקים יודע בדיוק מה היא ההשפעה של כל מעשה שלנו ואנחנו יכולים לעשות טעויות גולריות שיכולות לפגוע בעתיד של כדור הארץ שלנו.
לכן צריך הרבה זהירות ותפילה ועבודה בנושאים כל כך רגישים מתוך אחריות לאומית ולא מתוך אינטרסים. ממש כמו שמכניסים לעבודה בכור גרעיני אנשים נקיים מאינטרסים ונאמנים לעבודה ולאחריות ציבורית - כך בנושא הזה.

מקור הלכתי לזה אפשר למצוא ב:
The Ethics of Cloning - Daniel Eisenberg, M.D.
שכפול גנטי, הרב י. שילת, תחומין יח עמ' 137.
שיבוט גנטי, הרב י. שפרן, תחומין יח עמ' 150.