שחיתויות קטנות במקום העבודה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/10/03 02:33 יא בתשרי התשסד

שאלה

במקום עבודתי, שהוא חברת ציבורית, אני נתקל מדי פעם ב"שחיתויות קטנות": הונאה בשעות נוספות, "שאילת" ציוד השייך למקום העבודה לשם ביצוע עבודות פרטיות, יציאה לסידורים על חשבון זמן העבודה ללא דיווח, ועוד. ניסיתי להוכיח את העובדים הקשורים לכך, אך נתקלתי בתגובות עוינות. ההנהלה מעלימה עין בדרך כלל, אולי כי מדובר בנורמה, ואולי כי גם היא נהגה או נוהגת כך. מה אני אמור לעשות: להעלים עין? לדווח לדרגים בכירים יותר (למרות שאין לי ספק כמעט שהתגובה לא תהיה שונה?) שתי האפשרויות מטרידות אותי. אני גם כועס בלבי על הנפשות המעורבות. מה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב ,

גזל רבים הוא חמור מאוד ,ודברים כאלו במקומות עבודה לא מוסיפים כבוד ויושר ציבורי בחברה ולפרט , אומנם מבחינה הלכלתית שצריך ליידע את בעל הבית על כך ,ואם בעל הבית החליט שאלו הטבות לתנאי העבודה , והוא מביא בחשבון את שיחות הפרטיות וההשתמשות של העובדים ברכוש החברה , אז אין לך מה להלין יותר ,כמובן שלך אסור להתנהג בצורה כזו אלא אתה צריך לשמש דוגמה חיובית והתנהגות מוסרית בעבודה .

כמו שמוזכר בגמרא על האומנים המתפללים בראש הגג ובראש העץ כדי לא לגזול מזמן עבודתם של בעל הבית .

סליחה על האיחור בתשובה .

בברכה