שוב פעם אח שלי...

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/01/03 20:53 ט בשבט התשסג

שאלה

שלום,

אני לא יודעת אם אתה זוכר אבל לפני כמה זמן שאלתי אותך שאלה בקשר לאח שלי שנכנס לאתרי פורנו כמה ימים אחרי שקיבלתי את התשובה כל המשפחה כבר הלכה לישון ואז שמעתי שהוא מתחבר לאינטרנט ואזרתי המון המון אומץ והערתי לו על זה... זה היה לי מאוד קשה והוא אמר לי לא לדאוג אבל אני עדיין חושבת שהוא נכנס...

הצעת לי לחסום אתרים מהאתר מורשת ולא ממש הבנתי איך חוסמים...

חוץ מזה איך אני אסתכל לו בעניים עכשיו כשהוא יודע שאני יודעת ולא סתם גם הערתי לו על זה...

אשמח אם תעזור לי!

תודה.

תשובה

ב"ה

שלומות!

א. אני לא בטוח שאת צריכה להרגיש לא נעים מזה שהערת לו. עלייך להתייחס להערה זו כענין נורמאלי וכחלק ממערכת יחסים בין אנשים שונים, אין בכך בעיה. את יכולה לראות בזה ענין מקובל שאחים מעירים זה לזה. אהבה אמיתית איננה סטירילית. אהבה אמיתית מביאה בחשבון גם הערות כאלה ואחרות. כך זה בין הורים לילדים, כך זה בין בני זוג. לא להעיר זה לא לאהוב באמת!

ב. לעניין חסימת האתר, זה מאוד פשוט. לכל בית יש ספק אינטרנט. חברות שונות המאפשרות לכם לגלוש. חברת מורשת היא חברה המאפשרת לגלוש אך לא מאפשרת להגיע לאן שלא צריך להגיע.

לכן, אל תתביישי. להיפך הראי לו שאת שוכחת מהעניין אבל לא "יורדת" ממנו. ובכלל אולי כדאי לפתח איתו שיחה פתוחה על העניין. להערכתי, הוא מצפה לשיחה איתך. זה חשוב וזה נכון.

כל טוב,

שי