שבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/10/03 03:07 יא בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום. רציתי לשאול שתי שאלות:

בביתי יש מתקן "מי צורים" המחובר לברז המים ומסנן אותם. ממתקן זה אפשר להוציא מים קרים, מים רותחים, ומים פושרים (מים רגילים מהברז רק שהם מסוננים) באיזה משלושת ברזים אלו מותר להשתמש בשבת?

תשובה

בס"ד

שלום רב ,

אם המתקן מחובר לחשמל , בכל כוס מים שיוצאת ונכנסת במקומה כוס מים אחרים תוך כדי הפעלת משאבה חשמלית או פעולה חשמלית אחרת , אזאי השמוש במתקן אסור ,כי
זו היא הפעלת מערכת חשמלית בשבת בגרמא .

תשובה זו כוללת מים חמים ,קרים ופושרים .

אולם אם לא נעשית פעולה חשמלית בשעת הוצאת המים הקרים , אז מותר להשתמש אך ורק במים קרים ומים חמים ופושרים גורמים להפעלת חימום ובישול המים .

בברכה