שבת משותפת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 21/12/02 21:59 טז בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני חברה בתנועה המשלבת דתיים וחילונים. לפני כמה זמן הועלה רעיון של שבת משותפת ביישוב דתי, אבל הוא נדחה. האם כדאי לקיים שבת כזאת? שבת כזאת תגרום לקירוב רב אל הדת ולהבנה. מצד שני, ישנם דברים רבים האסורים בשבת ויש סיכוי שהחילונים יעברו עליהם. הם יכולים גם לעשות בטעות משהו שיפריע גם ליישוב עצמו, למשל דיבור בפלאפון בפומבי.

אם תתקיים שבת כזאת, יש מקום לאסור עליהם לעשות את כל המלאכות? למשל, צריך לאסור עליהם לדבר בפלאפון או חילול שבת כזה כשהם לבד בתוך חדרם? זה יכול לגרום להם לריחוק מהדת וכעס.

מה צריך לומר להם? איך להתנהג איתם?

בתודה מראש.

תשובה

שלום

אני רואה חשיבות גדולה בקיום שבת כזו, רק ראוי לבקש מהם בנימוס, שכשהם מדברים בפלפון, שיעשו זאת בצנעא.

שלום

אייל קרים