שבע ברכות ואזכרה?!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/10/02 12:21 ב בחשון התשסג

שאלה

ביום חמישי הבא חל יום השנה לפטירת סבי, נפטר לפני מס' שנים. בשוע זה ביום א' מתחתנים זוג מכרים קרוב שהזמנו אותם לשבע ברכות אצלנו, הזמן היחיד המתאפשר להם הוא ביום האזכרה. האם לדעת הפוסקים הספרדים- ליוצאי מרוקו מתאפשר השילוב הזה, א"כ כיצד יש לנהוג בפועל לגבי הפרטים "הקטנים"...

תשובה

בס"ד

אפשר ואפשר כיון שיום האזכרה אינו "יום צער" אלא יום שיש בו:
1- "עליית נשמה" מצד אחד. שמחשבים את הפעולות המתמשכות של הנשמה בעולם. סוף סוף הפעולות שלנו לא נותנות תוצאה מיד עם עשיתן. יש פעולות שנותנת פרי אחר זמן ומחשבים את ה"שכר" לנשמה כל שנה ביום פטירתה. כתבתי "שכר" במרכאות על מנת שלא נטעה להבין שמדובר במשהו עם משמעות גשמית. כי מדובר בנשמות.

2- מימלא זה גם יום של חשבון נפש כיון שהתוצאה היותר גדולה של כל אדם היא ילדיו ומעשיהם. ולכן הם צריכים לראות:
האם הם "ברכה לעולם"?
מה הם עשו במשך השנה האחרונה?
האם הם מביאים כבוד להורים?

3- יש נוהגים לצום ביום זה בגלל הסיבה שהזכרתי בסעיף השני. אבל זה לא מפריע לשבע ברכות כיון שהן נערכות בלילה ואילו צום - אם ישנו - נערך ביום.

4- לא להוריד משהו שבמשהו מהשמחה כיון שאין לנשמות של הנפטרים ובמיוחד ה"הורים בשמים" שמחה יותר גדולה מאשר שמחת נישואין של צאציהם. זה ההמשך שלהם. אלה חייהם האמיתים.

מזל טוב