שאלות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/04/03 17:16 טו בניסן התשסג

שאלה

לרב שלום!

ראיתי בסידורים שאחרי הזימון כתוב: יחיד אינו אומר "ברוך הוא וברוך שמו". יחיד בכל מקרה לא מזמן עם עצמו, לא???

עוד משהו, ראיתי השמנה בברכות פרק ג' משניות א'ו - ב' שיש שם דיון מעמיק על אנשים שפטורים מק"ש כי הם משתתפים בלוויה או בניחום אבלים. ממש העמיקו לדון על שורה ראשונה ושורה אחרונה ועד שיגיע לשורה בכלל, וחשבתי לעצמי מה כל הדיון שהטותי לכאורה הזה? שיחכו כמה דקות עד אחרי הלוויה או עד שיעברו האבלים בניחום ואז יגידו ק"ש!!! מה כל הדיון הזה בכלל???

ועוד משהו, בתפילה בבוקר כשאומרים אין כאלוקינו, מה קורה שם בקטע של פיטום הקטורת? ניסתי להבין והגעתי למסקנה שאם יש לו את כל הכמות אז יכול לקחת רק חצי וזה כשר (פיטמה לחצאין כשרה) או משהו כזה וזה נשמע לי קצת מופרח... ומה זאת השיירה שבאה כל 70 שנה ומהו הדבר שאם מחסרין אחד מסימניו חייבם מיתה???

ועוד משהו, פעם שאלתי את כבוד הרב למה בהגבהה עושים עם הזרת והרב אמר לי שזה בגלל "לא ימוש ספר התורה הזה מפיך". אבל למה עושים עם הזרת?

תודה רבה!

תשובה

עודד שלום,
א.הכוונה לאדם שנמצא במקום שעושים זימון והוא לא אכל אתם,צריך לענות "ברוך הוא וברוך שמו לעולם ועד".
ב.שם הדיון שיש חשש שיבור זמן קרית שמע.
ג.עיין בספר אבודרהם בפירושו על הקטורת.
ד.אין הכרח להצביע בזרת,ולפי רש"י בברכות מצביעים באצבע.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני