שאלות שונות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 23/12/02 21:34 יח בטבת התשסג

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.

רציתי לשאול 2 שאלות:

1: בתפילת שחרית אני לא תמיד מספיק לשמוע את הקורבנות, ולאחר ברכת הכוהנים אני בד"כ מסיים את תפילתי והולך לעבודה, האם אני חייב מצד הדין להשלים את שאר התפילה, ואת הקורבנות?

2:האם תוכל להסביר באופן עקרוני מהו מוקצה, רשות הרבים והיחיד, ומאיפה לקוח ומדוע איסור זה?

תשובה

שלום

1. קורבנות אין צורך להשלים, ואת שאר התפילה תשלים בדרך לעבודה, או בעבודה במהלך הבוקר כשימצא לכל פנאי.
2. מוקצה הוא חפץ שאסור לטלטלו בשבת. ישנם מספר סוגי מוקצה: למשל,כלי שמלאכתו לאיסור - כגון רדיו, שכיוון שאסור לשמוע רדיו בשבת, אסור לטלטל מכשיר זה בשבת, וכן על זה הדרך.
רשות היחיד הוא מקום המוקף מחיצה בגובה של לפחות 80 ס"מ, ושהוקף במחיצה זו לצורך דיור. אם אינו מוקף מחיצה, הוא נחשב לכרמלית, ואם הוא רחב 8 מ' ויכולים לעבור בו 60 ריבוא ביממה, נחשב לרשות הרבים.

אייל