שאלות באמונה - מה עושים איתם?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/10/02 10:55 טו בחשון התשסג

שאלה

שלום רב!

אני תלמיד בישיבה גבוהה ומידי פעם מתעוררות לי שאלות בסיסיות באמונה. שמעתי תשובות רבות ועיינתי בהרבה ספרים, למה זה לא משכנע? זה טבעי שהשאלות תתעוררנה מידי פעם? ואם כן אז האם זה אמור להמשך לנצח.

אודה לרב אם יפרסם את תשובתו באתר

תודה!!!

תשובה

בס"ד

זה מאוד טבעי ובריא שמתעוררות שאלות באמונה. כי כל שאלה היא מפתח להתקדמות יותר גדולה בהכרת ה' ובסיקול והוצאת הטעויות ממחשבתך.
כל זה בתנאי שכל פעם יש שאלות אחרות - אבל אם כל פעם מתעוררת אותה שאלה. משהו במערכת התשובות שלך לא עובד נכון. אתה כנראה לא עונה תשובות בצורה נכונה.
לכן - אל תכריח את עצמך לקבל תשובות כי "אם לא – אז מה יהיה?"
חס ושלום!!
אלוקים הוא "אמת" וחותמו אמת והוא אינו רוצה שתשקר את עצמך בשום ענין ובודאי לא בענין האמונה. שתאמר "אני מאמין" ובלב פנימה זה לא יהיה כל כך אמיתי.
ברר כל שאלה עד שתהיה לך ברורה כשמש בצהרים. שלא יתקומם בך שום דבר נגדה. ברר וברר ובדוק עד שתהיה בטוח.
אם תעשה כך – אותה שאלה לא תחזור.
ולכן מה טוב ומה נעים להתמודד עם שאלה אחרת שתזכך לך את ההסתכלות האלוקית ואת הקשר האמיתי איתו.
כל שקר, טיוח וזיוף – מפריע לנו בקשר עם אלוקים.
רק אמת!!

********************

האם זה אמור להמשיך לנצח?
אם אתה הולך בדרך הנכונה – כל פעם תתקדם שלב אחרי שלב בלימוד האלוקות.

כל שלב מתחיל בשאלה, אחרי עבודה רבה היא מתבררת, יש לך תשובה, בנית עוד קומה בהכרת הבורא והנהגתו.

בהצלחה