רצח זבובים

חדשות כיפה הרב חיים נבון 12/06/08 14:20 ט בסיון התשסח

שאלה

שלום, אני לומד בישיבה, ויש כאן זבובים. כולם הורגים את הזבובים!! מפריע לי מאוד שלומדים תודה בלי סוף ולא אכפת לאפאחד להרוג את הזבובים ("שהפריעו לי להתרכז"). וזה לא רק זבובים, גם חרקים ויתושים.

אם תוכל בבקשה לתת לי איזה אסמכתא הלכתי לזה שלא בסדר להרוג אותם, (גם מאחר שאיך אפשר פשוט להרוג דבר שה' נתן לך בעולם?!) אשמח מאוד.

אני מקווה שאקבל תשובה באינטרנט, כי אני לא יודע איך להתחבר לאתר עדיין ממש.. תודה רבה!

תשובה

שלום וטוב.
יישר כוח על רגישותך. אך גישתך לנושא אינה הולמת, בעיניי. לא צריך לשאול: "תן לי אסמכתא הלכתית שאני צודק", אלא: "האם באמת אני צודק לפי ההלכה". והתשובה היא שאינך צודק. הפוסקים כתבו שאין איסור להרוג חרקים ומקקים שמציקים לאדם, ואין בזה איסור צער בעלי חיים. כמה סיבות ניתנו לדבר: 1. יש הטוענים שאין איסור צער בעלי חיים בהריגת בעל חיים, אלא רק בעינויו. 2. יש הטוענים שאין איסור צער בעלי חיים בחיות קטנות ובלתי מפותחות. 3. הנימוק העיקרי - אין איסור צער בעלי חיים על פעולה המועילה לאדם, כגון הריגת זבובים המציקים לו.