רוצה להתחזק אבל מפחדת מהסביבה

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 16/11/05 17:08 יד בחשון התשסו

שאלה

אצלנו הסביבה היא דתיה אבל לא יותר מדי. היא דתיה ומאמינה אבל לא ממש ממש בקטע של ה'.

אני רוצה להתחזק אבל מפחדת מה יגידו עליי.

יש גם את זה שאומרים שאפשר להשפיע על הסביבה אבל לא נראה לי שאצלי בסביבה זה אפשרי.

גם ההורים שלי ואחים שלי וכל הסביבה והחברות וכולם לא ממש חזקים ואני מפחדת מה יגידו עליי.

מה לעשות?

אני יודעת שאני צריכה להתחזק אבל אני מפחדת מהסביבה שלא יחשבו שכבר אין מה לדבר חוץ מקודש קודש וקודש( ואני אוהבת לדבר גם על דברים של חול)

תשובה

שלום ורוב ברכות,
אשרייך שאת רוצה להתחזק ולהתקרב אל השם ותורתו. בסופו של דבר זה כל מה שנשאר מהבן אדם.
נכון שיש קשיים ונסיונות, בפרט אם הסביבה לא מפרגנת, אבל הרי כך התחיל עם ישראל, מאברהם אבינו שלא התחשב באף אחד ועשה את שלו מתוך אמונה ומסירות, וכך צריך להיות גם כל אחד מאיתנו.

לרבי נחמן יש הדרכה מיוחדת איך להתגבר על השפעות של הסביבה והחשבון המיותר שאנחנו עושים לאנשים. את יכולה להיכנס לאתר שלנו: www.levhadvarim.com ולהאזין לדיסק מספר 11 - "אחד היה אברהם", שמדבר על העניין החשוב הזה בהרחבה רבה,
בהצלחה,
ארז