רב ורבנית פורים - טוב או רע?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/11/02 19:59 כה בכסלו התשסג

שאלה

הרב שלום!

אני תלמיד כיתה י"א בישיבה תיכונית. אמנם פורים עוד רחוק אך כבר עכשיו אנו מתכוננים למסיבה בפורים, ושבה "יוכתר" רב פורים.

עיינתי בעניין מבחינת ההלכה,וראיתי למשל שהרב עובדיה יוסף שליט"א בשו"ת יחווה דעת (ס' נ) שרב פורים זה מנהג רע מאד וצריך להסירו מישראל. ומי שעושה כן עוונו גדול מנשוא וכו'וכן (שבת קט:)שלא חרבה ירושלים אלא בגלל ביזוי ת"ח. וכן מי שמבזה ת"ח אין רפואה למכתו.

ועוד שראיתי מקור שמנהג זה הוא בכלל מהנצרות, שיום אחד בשנה היה להם שבו היו מבזים ועושים מעשי זימה ותועבה שכנסייה, והיו צוחקים על האפיפיור.ועוד שע"פ ההלכה ביום זה אסור ללבוש בגדי אישה ולא הותר הדבר בפורים (ע"פ שו"ת יחווה דעת).

ואני איני מבין שהרי במנהג זה המון חטאים, א"כ מדוע מתירים ראשי הישיבות שייעשה כן בישיבותינו? מדוע לא עוצרים דבר זה?!

תשובה

בס"ד

אם רב פורים מבזה תלמידי חכמים או מבזה קטן שבקטנים הרי זה איסור חמור ביותר ואין בו שום היתר שבעולם.

שמעתי אל הקלוקלות שיכולים להיות ברב פורים, אבל למזלי למדתי במקומות שבהם מעולם לא ראינו רב פורים שפוגע אפילו בציפורן קטנה של רב או של רבו או של יהודי אחד. כך רבני פורים וכך רבניות פורים.

כל רבני פורים שראיתי היו כל כך משמחים,
וכל כך רצינים, אמרו דברים כל כך משמעותים באופן שהביא את כולם לצחוק ולשמחה גדולה.

רבני הפורים שאני ראיתי עבדו את ה' בשמחה של ממש. ומי יתן וירבו כמותם בישראל.