רבי יהושע בן לוי

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 04/12/02 11:11 כט בכסלו התשסג

שאלה

ידוע , שרבי יהושוע בן לוי - אמורא הוא.

ואם הוא אמורא כיצד שמו מצוין במסכת עוקצין במשנה שאומרת :"רבי יהושע בן לוי....".

הכיצד? {הרי רק תנאים כתובים במשנה}.

שאלה נוספת:

אם קוברים מת עם ציצית שישמור עליו מפני המזיקים אז מדוע מורידים מהבגד עצמו את הציציות.?

תודה

תשובה

ליאור שלום,
רבי יהושוע בן לוי היה בדור ראשון לאמוראים.הוא קיבל הלכות רבות מבר קפרא ומר' יהודה בן פדיה בן אחותו של בר קפרא.
במדרש(ויקרא רבא כא,ה)מובא : "ר' אלעזר בשם ר' יהושע בן לוי אמר עמוד ברזל-משנה".
ואכן בכל המשניות הוסיפו שתים ממאמריו באבות ו,ב,ובסוף עוקצין.
באשר לקבורה עם טלית,אכן היה בעבר מנהג בירושלים לקבור את המת עם טלית ולקשור את הציציות משום לועג לרש.מסיבה זו הנוהגים להוציא את ציציותיהם,בבית הקברות צריכים להכניסם פנימה.מנהג זה התבטל וכיום מלווים את המת עם הטלית עליו,ובעת הקבורה מוציאים את הטלית ומשאירים אותו עם תכריכים בלבד.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני