ראיית קרי!!

חדשות כיפה הרב אייל קרים 09/12/02 16:48 ד בטבת התשסג

שאלה

רציתי לשאול את הרב לגבי קרי, האם זה נחשב שז"ל? מה צרי לעשות כשזה קורה ואיך אפשר למנוע את זה? האם זה טבעי כי אני רק בן 14 החודש הזה?

נ.ב. זה קורה לי הרבה מאוד פעמים ואם אפשר כמה שיותר לפרט!

זה דחוף!!!

תשובה

שלום

טבעי הוא שנער בגילך יראה קרי. אם זה נחשב כהוצאת זרע לבטלה או לא –הדבר תלוי בסיבה שראית קרי, ויכולות להיות לכך מספר סיבות:
1. טורח הדרך.
2. אכילה מרובה מאוד.
3. צפייה בסרטי תועבה או קריאת עיתונים פורנוגראפיים, הגורמים להרהור וליציאת זרע.
לעיתים אדם רואה קרי לאונסו. למשל מחמת הליכה מרובה, אך ברוב המקרים אדם מביא זאת על עצמו ע"י הרהורים והסתכלות בדברים שאינם צנועים. עכ"פ, כשזה קורה, לא צריך ליפול לעצבות, אלא להגביר את אהבת התורה, כמו שכותב הרמב"ם: "יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה, שאין מחשבת העריות מתגברת אלא בלב פנוי מן החכמה", וכו'. אהבת ה' הינה מתוקה ועמוקה מכל מיני אהבות קטנות התופסות את ליבם של בני אדם. לכן יש לקבוע קביעות הגונה בספרים שממלאים אותנו באהבת ה', כלומר ספרי אמונה, ויחד עם זה להיות בבחינת סר מרע, דהיינו לחדול מצפיה בדברים המביאים להרהור.

שלום

אייל קרים