קשר של התכתבות - האם להמשיך?

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 12/01/03 22:40 ט בשבט התשסג

שאלה

שלום וברכה! עד לא מזמן הייתי בקשר של מכתבים עם אדם רציני שמטרת ההתכתבות לא הייתה לשם חברות אלא להיפך לשם שמים להעמיק בתורה ובדרכיה ההתכתבות העניקה לי הרבה אך פסקתי לכתוב כיוון והייתי בהתחבטות אם הדבר נכון למרות שהוא לא היה למטרת חברות אלא לקשר רציני ומעמיק הייתי רוצה לשמוע את הצעתך בתודה מראש.

אנוכי!

תשובה

לקשר בין איש ואישה יש מסגרת הנקראת נישואים, ואין מקום לקשרים [הנושאים אופי כזה] מחוץ למסגרת זו.
אם הקשר הוא נטול כל פניות ואינו מביא לשום הרהור - (דבר נדיר) ניתן להמשיכו.
אם בכ"ז יש בו פניות, אף מועטות, יש לשקול או למסדו (במוסד הנ"ל) או להפסיקו.

בהצלחה.

צוות שו"ת ישיבת מעלות.